Branding

3 REPU Socials Post

Branding

Met andere woorden: de kern van je visuele identiteit. Een logo, huisstijlkleuren- en lettertypes maken je merk herkenbaar en onvergetelijk. En dat is geen overbodige luxe, gezien de visuele mindset van vandaag. De memorabele kracht die een branding heeft, is ook net waarom we er zo van houden.

Banner2


Waarom je merk een logo en huisstijl nodig heeft

Een sterke visuele merkidentiteit is zoals een goede indruk nalaten bij een sollicitatie: de eerste en onmisbare stap richting een succesvol verhaal. Richting top of mind. Met een op maat gemaakt logo, onderscheidende kleuren en lettertypes, en brochures, visitekaartjes, kledij,
gevelsignalisatie... in dezelfde stijl, heeft je klant een duidelijk beeld van je merk.
Branding is de visualisering van je waarden en karakter.

Banner3

Uit wat bestaat een branding?

Voor een succesvolle branding is een totaalaanpak nodig. We beginnen met een blank canvas, en geven het stapsgewijs – en toekomstgericht – vorm:

  • Tijdens een grondige kick-offmeeting brengen we je noden in kaart, omschrijven we je doelen en doelgroep en bepalen we de creatieve lijnen. Misschien heb je nog geen naam voor je merk, of heb je nood aan een verhelderende brand story? Dan helpen we je daar ook graag bij, voorafgaand aan het brandingtraject.

  • Daarna start het (creatieve) onderzoekstraject. Wat je ons vertelde tijdens de kick-off is de basis voor je logo en huisstijl, en we onderzoeken de markt en wat er leeft bij je doelgroep.

  • Na het onderzoek en creatieve brainstorm werken we verschillende concepten uit. Tijdens een presentatie, onderbouwd met voorstellen voor gebruik, krijg je een duidelijk beeld van de look en feel van de verschillende pistes.

  • Eens je een branding koos, gaan we aan de slag met de realisatie van de afgeleiden. We verzorgen o.a. het drukwerk van visitekaartjes en brochures of maken templates voor socialemediaposts, kledij, gevelsignalisatie, interieurontwerp, menukaarten ...


Rebranding

Tijd voor een rebranding?

Investeren in branding is investeren in de toekomst. Regelmatig checken of die toekomst je huisstijl niet inhaalde, is daarom een must. Heb je al een visuele identiteit, maar merk je dat die een update nodig heeft? Dan is rebranding the way to go. Dankzij een rebranding spreken we die nieuwe doelgroep aan, of onderscheiden we je merk van die ene concurrent.

Niet zeker of een rebranding een antwoord op je vraag is? Vos, onze huisblogger, geeft je er graag meer uitleg over.

Op zoek naar de ideale partner voor je (re)branding? Wij hebben expertise op overschot.


"Wou toch nog even een welgemeende DANKU en CHAPEAU zeggen tegen jullie. Jullie zijn er weer in geslaagd om op korte tijd een zeer sterk logo en huisstijl te ontwikkelen! Echt merci. Is telkens fijn samenwerken met jullie!"
— Thijs Beddeleem, Sir Catering

Cases

Op zoek naar de ideale partner voor je (re)branding? Wij hebben expertise op overschot.

Let’s work together