VGD Enroute

20231124 Enroute Case 90
VGD Enroute Read all about it: VGD lanceerde een gloednieuw en inspirerend magazine, voor en door ondernemers. Eén dat gezien en gelezen mag worden, al zeggen we het zelf!

Name branding

Vers van de pers: Enroute! Het magazine draagt een naam die perfect samensmelt met de baseline ‘VGD, jouw kompas voor ondernemerssucces’. VGD wil ondernemingen helpen om een succesvol pad uit te stippelen, terwijl het met Enroute wil inspireren met de verhalen van die ondernemers.

Uit de creatieve en strategische brainstorm stroomden verschillende opties. De potentiële namen werden onderworpen aan een praktijktest waarbij ze op de cover geplaatst werden. Enroute was uiteindelijk de naam die het beste past bij en resoneert met VGD’s missie.

Nulnummer visual

Art direction en vormgeving van het nulnummer

Enroutes stijl werd vanaf een leeg blad vormgegeven, en ook de art direction namen we voor onze rekening. Het design van het nulnummer startte bij de samenstelling van een moodboard, gevuld met voorbeelden van stijlen, kleuren, typografie en beeldmateriaal. Verschillende lay-outs voor de verschillende rubrieken, die vervolgens gepresenteerd werden aan het team van VGD.

Bovendien werd de grafische stijl verrijkt met prachtige illustraties van Flore Deman. De illustraties zijn de finishing touch en geven Enroute een uniek, zeer high-end karakter.

Creatie van de eerste editie

Enroutes stijl werd gewikt en gewogen, en meerdere interactieve meetings en feedbacksessies later werd de stijl afgeklopt. Tijd voor de creatie van het eerste nummer! We gingen aan de slag met inspirerende interviews, prachtige beelden (waarover later meer) en activerende advertenties.

NATAN

Fotografie

De fotografie en nabewerking vertrouwde VGD volledig toe aan ons team. Zo waarborgden we consistentie in stijl en beelden, wat de identiteit van het magazine versterkt en verankert.

Aan de hand van een moodboard creëerden we de fotografiestijl: een levendige mix van lifestyle, portretten en reportages. Daarbij capteerden we bewust beelden die persoonlijkheid uitstralen, zodat de lezers een authentieke inkijk krijgen in het echte leven van de geïnterviewden.

20230927 Generation Wow 111
VIANDYBEL
20230926 VGD Marc Christiaens 33
20230928 Natan Edouard Vermeulen D810 139

Verschillende bekende ondernemers namen plaats voor onze lens, onder wie Edouard Vermeulen van Natan en de onderneemsters achter Generation WOW.

WOW
Magazine visual

Drukwerkbegeleiding: papierkeuze en proefdruk

Met de papierkeuze zetten we de puntjes op de i. Na verschillende proefdrukken bij drukkerij Buroform in Mechelen, werd Enroute officieel goed voor druk bevonden.

Magazine visual
Magazine visual2

De eerste uitgave van Enroute is een feit! Maar liefst 6000 exemplaren rolden van de band. Bedankt voor het vertrouwen, VGD!

Ook nood aan een totaalaanpak van je merk? We denken graag met je mee.


Let's talk!