Rekuup

Sunbeds Mockup
Rekuup In 2024 is Brugge de uitvalsbasis voor het Europese Green Retail-project. Brugse organisaties De Republiek en Handmade in Brugge zetten, zoals het echte stadsmakers betaamt, hun schouders mee onder het project. Samen lanceren ze Rekuup: een initiatief om duurzaam en circulair consumeren bij de Bruggeling aan te wakkeren aan de hand van workshops, lezingen, productherstellingen … Recycle, resell, Rekuup!

Naming van het project

De Republiek en Handmade in Brugge willen met het Green Retail-project een ruime doelgroep aanspreken en hadden daarom nood aan een laagdrempelige naam. Een naam die iedereen verstaat, kan uitspreken en makkelijk te onthouden is. Een duidelijke link naar het thema van het project mocht ook niet ontbreken. En met Rekuup - naar recupereren of hergebruiken - werden die checkboxen zeker afgevinkt!

Krachtige baseline

De baseline is all about ambacht, de core business van de 12 geselecteerde Handmade in Brugge makers. Terug naar de toekomst vertelt ons dat ambachtelijke, handgemaakte producten enerzijds van alle tijden zijn, maar anderzijds in ons huidige consumentengedrag vervangen werden door goederen van massaproductie. Willen we een positieve invloed hebben op de toekomst van retail, dan moeten we terug naar vroeger.

IMG 8820 2
REK instagram 1

Branding

Net als de naam moest ook de branding zeer toegankelijk zijn. We spreken een breed publiek aan en gingen voor iets dat meteen in het oog springt. Rekuup brengt daarnaast een positief verhaal. Dat vraagt om kleur. Veel kleur!


Iconensysteem

Rekuup besteedt aandacht aan 6 duurzame en circulaire thema’s:

  • Duurzame verpakkingsmanieren
  • Oude goederen verkopen
  • Je spullen optimaal verzorgen zodat ze langer meegaan
  • Spullen repareren
  • Kledij, accessoires, materiaal … huren in plaats van kopen
  • Do it yourself!

Voor elk topic creëerden we een icoon dat het visuele onderscheid in communicatie-uitingen benadrukt en herkenbaarheid oproept.


Benieuwd naar meer Rekuup?

Vanaf april ’24 organiseren De Republiek en de Handmade in Brugge makers workshops, demo’s, talks, markten … die jou, als consument, stimuleren om duurzaam en circulair met spullen om te gaan. Meer informatie over het initiatief, vind je op de website.

Rekuup iconen
Rekuup workshop
Mockupmate Outdoor Banner

Ook nood aan een totaalaanpak van je merk? We denken graag met je mee.


Let's talk!