Karel de Stoute

De barbaren grafisch communicatie gent kareldestoute pin
Karel de Stoute Thomas en vrouw Lien staan aan het roer van een toprestaurant in de Gentse binnenstad. Al meer dan 10 jaar runnen ze Karel de Stoute met hart en ziel. Ze ondernemen vanuit hun buikgevoel, maar kwamen aankloppen met enkele prangende vragen. We beantwoordden vragen zoals: waar staan we voor en wat vinden we belangrijk? Hoe kunnen we een nieuwe, jongere doelgroep aanspreken? Op welke manier kunnen we ons klassiek imago ombuigen tot iets verfrissend en tegelijk classy?
KDS Slogan

First things first! We gingen aan de slag met de brand identity van het restaurant.

Na een doelgerichte workshopsessie vatten we de identiteit van het restaurant samen in een brandstory die zonder blikken of blozen zegt waar het op staat. Typisch Karel.

We voelden ook de nood aan een plezante, allesomvattende baseline. Simpel, maar met de juiste woorden. Want dat zijn de woorden van waarde.

DSC 5607

De brandstory vormde het beginpunt voor een volledige rebranding van het Gentse restaurant, maar de essentie bleef onveranderd: betrouwbaar, klantgericht, gedrevenheid en gevoelsmatig.

We stopten dit levenswerk in een volledig nieuw jasje.

20200904 Portfolio KDS 41

Je vraagt je misschien af: vanwaar de komma in de huisstijl?

We bombardeerden Karel tot het alter ego van het restaurant. ‘Stout’ alleen dekt echter de lading van zijn persoonlijkheid niet.

Karel houdt van topkeuken, vernieuwende smaken, gezellige avonden met vrienden gewoon omdat het kan en persoonlijke bediening. Een punt zegt 'stop'; een komma zegt 'er is meer'. En in dit geval 'véél meer'.

De barbaren grafisch communicatie gent kareldestoute menukaart

Een menu dat dagelijks moet kunnen wisselen, maar niet aan uitstraling inboet. Dat was de uitdaging die chef Thomas en gastvrouw Lien aan ons voorschotelden. We zetten er met plezier onze tanden in en creëerden een flexibel maar stijlvol systeem. Maatwerk, uiteraard, in samenwerking met Details Design.

Case karel 5
Case karel 7
DSC 5651

Blinddruk, twee lagen papier en dat mooie koningsblauw: dat zijn de ingrediënten voor het visitekaartje van Karel De Stoute. Eentje om te koesteren, net als de herinneringen aan je avonden in dit restaurant.

20200904 Portfolio KDS 74

Karel de Stoute, dat is een culinaire ervaring waar genieten centraal staat. Na hun rebranding kon een nieuwe website niet achterblijven. Designed with 💙 by De Barbaren.

De barbaren grafisch communicatie gent kareldestoute copywriting
DSC 5567
DSC 5618

Ook nood aan een totaalaanpak van je merk? We denken graag met je mee.


Let's talk!