Hofwerk

Coverfoto 1
Hofwerk Een project voor mensen met groene vingers: Hofwerk! Zaakvoerder Tim Polfliet klopte bij ons aan voor de name branding, branding en een nieuwe website van zijn tuinonderneming. Wij maakten met plezier onze handen vuil.
0 cover

Een nieuwe naam, logo en huisstijl voor Tims onderneming

Name branding

First up: de naam. We gingen voor een krachtige naam, een die duidelijk maakt dat Tim van aanpakken weet en dat hij voor elk project zijn handen uit de mouwen steekt. Daarnaast is Tim een beetje van alle tuinmarkten thuis. Voor elk soort tuinwerk kan je hem inschakelen.

Na enkele brainstormsessies, concurrentie- en marktonderzoek en een pitch kwam ‘Hofwerk’ als winnaar uit de bus, met het versterkende ‘Tuinen Tim Polfliet’ als baseline.

Branding: logo, huisstijl en afgeleiden

Hofwerk speelt voornamelijk in op de noden van de hogere middenklasse. Een branding met een eerder premium uitstraling was ons vertrekpunt. Een schreeflettertype voor het logo is daarvoor ideaal. Het grasgroen legt dan weer een duidelijke, herkenbare link naar Tims niche. Tot slot zetten we de huisstijl extra kracht bij met een illustratie, los te gebruiken als element maar ook om het logo te vervolledigen.

Het premium gevoel ervaar je pas echt wanneer je het visitekaartje ziet. Het logo op de voorkant komt nog beter uit dankzij embossing, een druktechniek die met reliëf voor extra gevoel zorgt.

Branding3
3 iphone

Website op maat

De branding groeide uit tot een website op maat, inclusief animatie van het logo-element. Voor Tim was het belangrijk dat de website een duidelijk beeld geeft van zijn projecten. Zo weet je als klant meteen wat je mag verwachten. Ook zijn expertise op vlak van grotere tuinwerken mocht uitgebreid aan bod komen.

Tot slot kregen ook Sanne en de twee kinderen een plekje op de website. Niet alleen is en blijft Hofwerk een familiezaak, op die manier geven we de merkidentiteit een persoonlijke, herkenbare touch.

Ook nood aan een totaalaanpak van je merk? We denken graag met je mee.


Let's talk!