Waffles 'n Beer

20240418 Waffles n Beer Case 182
Waffles 'n Beer Hmmm, ruik je het ook? Het is de geur van een vers gebakken brand identity: die van Waffles ’n Beer. Waffles ’n Beer brengt twee geliefde en oerbelgische producten - wafels en, hou je vast, bier - aan de man in een plezante kookworkshop. Wij brengen Waffles ’n Beer op een bedje van een rood-gele branding en met een sausje van vele communicatieproducten.

Copywriting van het merkverhaal

De uitgelaten sfeer, de lekkere bieren en wafels, de gezellige compagnie… Wil je een sterk merkverhaal neerschrijven, dan moet je die zaken uit eerste hand beleven. Zo gezegd, zo gedaan! We trokken naar Brugge waar we zelf participeerden in een plezante namiddag Waffles ’n Beer. Benieuwd hoe dat voelt? Lees het alvast hier, in het merkverhaal.

De tipsy branding

Ook de branding weerspiegelt die unieke Waffles ’n Beer-sfeer. Het rood-beige kleurenpallet benadrukt de heersende warmte en gezelligheid. Het beige doet zelfs *toevallig* denken aan wafelbeslag… Voor de typografie zochten en vonden we inspiratie bij de bieren die tijdens de tasting aan bod komen. Lijken die letters niet een beetje tipsy?

De huisstijl kreeg ten slotte extra diepgang dankzij enkele catch phrases die allitereren op de ervaring. Ze kunnen gebruikt worden in visuals, op de website, op flyers en folders … en zorgen voor een speels streepje dynamiek.

20240418 Waffles n Beer Case 99
20240418 Waffles n Beer Case 192

Drukwerk dat naar meer smaakt

Waffles ’n Beer werd een project zoals we ze graag hebben: met veel drukwerk. We ontwierpen bierviltjes en deelnamecertificaten, flyers en posters, schorten en servies, wafelverpakkingen en recepten. Alles te spotten in Brugge! (Volg gewoon je neus, je komt er wel)

Het interieur brengt de branding tot leven

Het interieur is een realisatie van Studio Kimchi. De interieurvormgevers wisten onze huisstijl perfect te implementeren in het interieur. En dat mag er zijn!

20240418 Waffles n Beer Case 15
WB afb1
20240418 Waffles n Beer Case 200
WB afb2
20240418 Waffles n Beer Case 92

Santé op het huisbier

Ten slotte doet Waffles ’n Beer z’n naam alle eer aan met de brouwerij van een eigen huisbier. Bak’d Blonde is een lekkere fruitige tripel die zich met het op maat gemaakte, speelse etiket een volwaardig bier mag noemen.

20240418 Waffles n Beer Case 106

Ook nood aan een totaalaanpak van je merk? We denken graag met je mee.


Let's talk!