Hof van Busleyden

20240306 Hof van Busleyden Case 323
Hof van Busleyden In 2018 hadden we de eer om de branding van Hof van Busleyden, het nieuwe Mechelse stadsmuseum, te ontwikkelen. In 2023 onderging het museum een grondige metamorfose en werd die eer ons voor een tweede keer toebedeeld. De opdracht was geen complete rebranding, maar een update van de gekende en geliefde huisstijl.

Rebranding van het logo

Bij een rebranding is alles mogelijk. Je kan voor een compleet nieuwe huisstijl gaan, of zoals Hof van Busleyden kiezen voor een update. Het museum focuste op leesbaarheid en herkenbaarheid. Tegelijk mocht het logo moderner en jeugdiger uit de hoek komen.

De initialen zijn intussen gekend in het Mechelse straatbeeld en de keuze om niet aan de structuur van het logo te morrelen, spreekt dan ook voor zich. We kozen voor een verfijndere optimalisatie van de typografie. Zo ruilde de ‘Hof van Busleyden’ zijn schreefletter in voor een strak en tijdloos font. Ten slotte kregen de Vrienden van Museum Hof van Busleyden en de gezellige koffiebar hun eigen afgeleide van het logo.

DE BARBAREN Hof Van Busleyden Logo Reveal Eurantica 5
20240306 Hof van Busleyden Case 61
20240306 Hof van Busleyden Case 74
20240306 Hof van Busleyden Case 265

Uitbreiding huisstijlkleuren

Geen betere inspiratiebron dan de prachtige kunstwerken. Bij de uitbreiding van de huisstijlkleuren puurden we veelgebruikte tinten in de schilderijen uit. Het resultaat is een breed kleurenpallet dat zich perfect leent tot variatie in de vele communicatieproducten.

Huisstijlhandboek

De verfijning van de logo’s en uitbreiding van de kleuren, vertaalden zich in een diepgaande brand guide. Twee vliegen in één klap, want de ontwikkeling van de brand guide bracht ook de creatie van de communicatieproducten voor de officiële heropening met zich mee.

HVB IG story
Tekengebied 1

Campagnemateriaal voor de heropening van Hof van Busleyden

Niet alleen in Mechelen maar ook in tal van andere Vlaamse steden spotte je campagnebeelden voor de openingstentoonstelling. We ontwierpen verschillende affiches, banners, folders, vlaggen, flyers ... Daarnaast bekeken we de huisstijlafgeleiden die dagelijks gebruikt worden. Denk maar aan visitekaartjes, lanyards en tote-bags, en een logoanimatie voor digitale toepassingen.


Plan je binnenkort een bezoek aan deze Bourgondische stad? Dan is Museum Hof van Busleyden absoluut een bezoekje waard. Bedankt aan alle medewerkers van het museum voor deze fijne samenwerking!
20240306 Hof van Busleyden Case 119
20240306 Hof van Busleyden Case 322

Ook nood aan een totaalaanpak van je merk? We denken graag met je mee.


Let's talk!