Bar César

20230329 Bar Cesar 377
Bar César Maak kennis met Bar César! Deze crunchy lunchspot in het hartje van Gent is het nieuwste avontuur van horecaondernemers Bruno en Elise, bekend van Burger Boutique. Terwijl Bruno en Elise heerlijk comfort food serveren, ontwikkelden wij met plezier de complete visuele identiteit, een lanceringsstrategie voor social media, merkfotografie én een stijlvol interieur.
20230317 Bar Cesar Etentje 27

Merkontwikkeling

Aan totaalprojecten werken we maar al te graag, zeker wanneer we van een blank canvas mogen beginnen. Toen Bruno en Elise ons opbelden met de vraag of we hun nieuwe concept mee wilden ontwikkelden, antwoordden we dan ook een volmondige ‘ja’.

Branding

Het logo bestaat uit een krachtige, vette letter die omkaderd wordt met een karakteristiek tegelpatroon. Daarmee linken we naar de tegels die je in het interieur terugvindt. In de vereenvoudigde versie van het logo laten we het tegelpatroon achterwege en gebruiken we enkel een golvende lijn. Ook dat element vind je terug in het interieur.

Donkergroen en oranje zijn altijd een goede combo. Groen zorgt voor rust en balans. De oranje elementen geven energie en kracht aan de huisstijl. Met deze dynamische en jeugdige visuele identiteit spelen we perfect in op de primaire doelgroep van Bar César, de Gentse studenten.

Bar César Animatie
20230329 Bar Cesar 420

Illustratie

Een jonge en speelse touch geven aan de visuele identiteit? Met enkele coole illustraties is dat geen probleem. Ideaal als subtiel huisstijlelement op de website, menukaart, in het interieur, als animatie op social media… Van deze dansende croque krijgen wij meteen goesting om Bar César te bezoeken.

Afgeleiden van de huisstijl

De branding komt volledig tot z’n recht in de menukaarten, t-shirts en truien, verpakkingsmateriaal, signalisatie en raambelettering.

Bar Cesar Case Interieur Drieluik 2
Interieur

Vormgeving en realisatie van het interieur

Bar César was niet alleen een wijs project, het was er ook een waarbij we onszelf uitdaagden onze creatieve grenzen te verleggen. Dat deden we met de volledige vormgeving en realisatie van het interieur. Graphic designer en interieurliefhebber Sander tekende eigenhandig uit hoe het pand er uiteindelijk uit zou zien.

Ook bij de keuze van de materialen en meubels vertrouwden Bruno en Elise op onze smaak. We trokken de visuele stijl van de branding door in de inrichting van de zaak: groen als hoofdkleur, een betegelde wand en een accentmuur van golvende orac die geïnspireerd zijn op het logo. Voor het binnenschrijnwerk, verlichting en betegeling schakelden we de stielmannen van Details Design in. Een topsamenwerking met tot in de puntjes verzorgde uitvoering en afwerking.

20230329 Bar Cesar 23

Huisstijlelementen in het interieur

Tot slot werkten we het interieur af met enkele huisstijlelementen, zoals neonverlichting van het logo, een muursticker van de illustratie …

Bar Cesar Case Interieur Drieluik 3
20230329 Bar Cesar 373

Marketing

De bekendmaking van Bar César liep gestroomlijnd dankzij onze marketingondersteuning. We ontwikkelden een nieuwsbrief en bijhorende verzendingsstrategie, startten alle belangrijke socialemediakanalen op en voorzagen de profielen van de eerste posts, een bio, contactinformatie en zorgden voor extra visibiliteit met social ads.

Daarnaast creëerden we een onepagerwebsite met een reservatieknop, contactgegevens en menukaart.

20230329 Bar Cesar 336

Fotografie

Honger? Dan kijk je best niet naar deze beelden. Om de doelgroep een duidelijk beeld te geven van wat hij mag verwachten fotografeerden we de gerechten, drankjes en team tijdens een lifestyleshoot. Het interieur van Bar César vormde daarbij de perfecte achtergrond.

Bar Cesar Case Interieur Drieluik 4
Bar Cesar Case Interieur Drieluik 5

Ook nood aan een totaalaanpak van je merk? We denken graag met je mee.


Let's talk!