The fox blogs

De vos op date #1

Foxy interviewGe denkt misschien dat ik als vos niet snel mijn schuilplaats verlaat, tenzij het is om op een sappig kippetje te jagen. En ja, in zekere zin hebt ge gelijk. Maar deze keer verliet ik mijn schuilplaats voor een niet-zo-eetbare kip. Ik kroop uit mijn holletje en in mijn pen voor een interview met mijn mede-Barbaren. Op het menu vandaag: een date/interview met Manon!

20220131 De Vos Blogt mopje

Dag Manon, bedankt dat je even tijd kon vrijmaken voor een kort interview. De lezers kennen je als één van de twee graphic designers van De Barbaren. Vertel eens, hoe kwam je hier terecht?

Dag Vos, jij bedankt! Leuk dat je even uit je holletje bent gekropen om mij te interviewen.

Dat klopt, samen met Sander (interview binnenkort online) vorm ik het graphic design team van De Barbaren. Ongeveer een dikke 3 jaar en een half geleden, stootte ik op een vacature voor ‘creatieve duizendpoot’. Vers van school en direct geïntrigeerd door de beschrijving, waagde ik mijn kans. De rest is geschiedenis en al snel ruilde ik mijn jonge schapenvacht in voor een echt Barbarenvel!

Een creatieve duizendpoot, dat is wel echt de nagel op de kop slaan. En het is ook nodig binnen jouw vak. Denk maar aan de enorme waaier van kleuren waar je als graphic designer dagelijks mee in contact komt. Toch heb je – tot grote afschuw van Balder – een voorliefde voor één bepaalde kleur: paars. Zelfs je kerstkaartjes ontsnapten er niet aan. Van waar komt die voorliefde?

Ik heb inderdaad een grote liefde voor de kleur lichtpaars. Ik heb zelf al meermaals mijn hersenen gepijnigd om de oorzaak daarvan te vinden. Het heeft misschien iets te maken met mijn andere grote liefde: chocolade. Waarschijnlijk associeer ik de kleur paars met een bepaald chocolademerk – ik mag hier geen merken noemen zeker? Laten we het Milko noemen – en ben ik er daarom zo zot van.


"Een helikopter en/of een vliegtuig – noodzakelijk voor spontane shopping uitjes – zijn maar een klein deel van de vereisten. Dokter zijn is ook een must, zeker met mijn hypochondrie!"

20230614 Charlotte 30

Hmm, ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook vaak de kleur van mijn bureau associeer met een sappig gebraden kippetje. Maar goed, we hebben het hier over jou. Er wordt op kantoor al eens gesuggereerd dat je nogal – euh – kritisch bent op vlak van de liefde. Een helikopter of vliegtuig passen naar het schijnt wel in jouw toekomstplaatje. Voor het geval er potentiële kandidaten meelezen: kan je eens een beeld schetsen van je ideale metgezel?

Ik noem het liever ‘weten wat ik wil’, maar ieder zijn benaming hè. Een helikopter en/of een vliegtuig – noodzakelijk voor spontane shopping uitjes – zijn maar een klein deel van de vereisten. Dokter zijn is ook een must, zeker met mijn hypochondrie! En verder val ik wel op mannen met een Nimbus 2000 en lange wimpers. Makkelijk te vinden lijkt me.

Je weet inderdaad wat je wil, daar houdt een vos wel van! Oké, tijd om het eens over iets anders te hebben dan liefde voor kleuren en liefde voor helikopters. Wij zijn bijna buren! In 2021 verhuisde je naar Dok Noord. Welke hotspots van Dok Noord moeten onze lezers zéker eens bezoeken?

Ja, joepie! Dok Noord heeft echt mijn hart gestolen. Het is een bruisende buurt vol leven, anders dan het centrum van Gent, waar ik voordien woonde. Er hangt een leuke sfeer en je voelt je direct verbonden met de buurtbewoners. Plekjes die ik kan aanraden, zijn vooral gerelateerd aan eten en drinken, direct ook twee van mijn favoriete hobby’s. Eerst en vooral FranzGustav – mijn overburen – waar je terecht kan voor een heerlijk ontbijtje of brunch. Amigo Amigo is ideaal om lekker te gaan eten, CUP om te gaan co-worken, en de Glasfabriek en Bar Bricolage om ’s avonds gezellig wat te drinken.

Amai, zo te horen voel je je daar echt al volledig thuis! Om af te sluiten stel ik graag nog een vraag over je werk – het moet een beetje serieus blijven hé. Voor welke opdrachten mogen (potentiële) klanten jou uit je Dok Noord-bed bellen?

Ik ben vooral fan van uitdagende branding projecten, waarbij de klant op zoek is naar het totaalplaatje. Beginnen met een verhaal en logo, om daarna alle mogelijke huisstijlafgeleiden te ontwerpen. Zo bouw je echt de hele look en feel van een merk mee uit. Vooral projecten in de culturele sector, lifestylesector of horecasector spreken me aan. Ook voor creatieve magazines ben ik altijd te vinden.

Bedankt, Manon! Hopelijk tot binnenkort in Dok Noord. Een opdracht voor Manon of een andere Barbaar? Het contactformulier is de enige juiste keuze.

Wanneer ge liever de andere Barbaren eerst wilt leren kennen, lees dan eens het verslag van mijn date met Sander.