De vos blogt

De vos op date: Charlotte

Foxy interviewDeadlines. Het lezen van het woord alleen al is reden genoeg om bij sommigen een koude rilling over de rug te laten lopen. Maar niet voor onze volgende Barbaar. De laatste nieuwe telg in de Barbaren-familie is een krak in timemanagement, het sturen van collega’s en verorberen van spring rolls. Tijd om meer bij te leren over onze kersverse projectmanager! Rechtstreeks uit de Arteveldestad, welkom Charlotte!

20220131 De Vos Blogt mopje

Het nieuwste lid van de clan der Barbaren zit hier voor mij. Als projectmanager zijn enkele van je taken het opstarten, uitvoeren en begeleiden van projecten. Een hele boterham dus. Waarom heb je gekozen voor een job als projectmanager?

Organiseren en plannen is altijd meer mijn ding geweest dan de uitvoerende communicatie. Ik ben nogal hands-on, I love to get things done. Ik denk mee en vertoef graag in een creatieve omgeving. Van gelukkige klanten krijg ik voldoening.

Wat heeft je geprikkeld om bij De Barbaren te werken?

De Barbaren zijn een inventieve bende, en ik ben graag omringd door creatieve mensen, al dan niet met een hoek af (lacht). Het is een verfrissend bureau. We werken hier samen met klanten uit zeer diverse sectoren wat ik enorm verrijkend vind! Ook hou ik van het klantencontact, ik ben zelf een sociaal beestje. Voor mij is het belangrijk om mensen face-to-face te zien. Ik ben er van overtuigd dat als je tegenover elkaar zit je beter met elkaar samenwerkt en begrijpt. Toen ik naar het portfolio van De Barbaren keek was ik snel overtuigd!

"Mijn beste reizen waren die waar eigenlijk niks gepland was en ik er gewoon op uit trok. Vroeger liftte ik wel vaker met de rugzak. Geen plan of eindbestemming. Gewoon de sprong in het diepe."

20230614 Charlotte 30

Je gaat graag op ontdekking en hebt er al enkele prachtige reizen opzitten. Welke zijn je het meeste bijgebleven en wat heb je hieruit geleerd?

Mijn beste reizen waren die waar eigenlijk niks gepland was en ik er gewoon op uit trok. Vroeger liftte ik wel vaker met de rugzak. Geen plan of eindbestemming. Gewoon de sprong in het diepe. Bijvoorbeeld, met enkele vrienden namen we ooit het vliegtuig naar Bulgarije. Dan liftten we helemaal tot in Roemenië, waar we dan terecht kwamen in een afgelegen dorp om elf uur ’s avonds. Niemand die ons te slapen wou leggen, laat staan dat er een hotel in de buurt was. Dan word je wel inventief. Als je zo avontuurlijk reist leer je wel tegen een stootje kunnen. Je beleeft het land op een andere manier. De typische toeristische trekpleisters of een all-informule maken mij écht niet gelukkig. Zoals ik al zei, ik ga heel graag op ontdekking. Afdwalen van het reeds bewandelde pad en nieuwe, originele ervaringen opdoen: zalig.

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het gehele project, van begin tot eind. Een belangrijke taak die nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Ben je buiten het werk een pietje-precies of laat je daar graag de teugels vieren?

Het is dubbel, aan de ene kant ben ik graag tot in de puntjes voorbereid en hou ik de zaken graag ordelijk. In mijn persoonlijke leven ben ik best georganiseerd, en zal ik niet snel iets vergeten. Maar aan de andere kant ben ik heel avontuurlijk en hou ik van het spontane en het impulsieve. Ying en Yang, zeg maar!

We landen alweer bij de beroemde, of beruchte, laatste vraag! Welk type opdrachten vind je het meest uitdagend?

Projecten die helemaal van nul beginnen. Als een klant zonder duidelijk idee of plan naar ons komt en we kunnen van A tot Z een verschil maken. Het is altijd fijn als we samen met een klant de identiteit van zijn of haar zaak bepalen. Je ziet het project groeien en je blijft het, ook nadien, altijd mee opvolgen. Als je de zaak dan ziet openbloeien en floreren geeft dat een zeer goed gevoel.

Je hoort het, met doelgericht communicatie en een helder plan brengen we elk project tot een goed einde. Een project waar Charlotte je bij kan ondersteunen? Laat het weten!

Ik heb een project te managen