The fox blogs

De vos op date #4

Foxy interview Ongeveer een jaar geleden deed de Barbaar die ik hier uit de doeken doe een beroep op mijn schrijfkunsten. You guessed it: het is de one & only, de Barbaar der Barbaren, niemand minder dan baas Balder. Tijdens dit interview geeft hij zijn eigen kijk op het leven als ondernemer én nog veel meer. Soit, ge moet het gewoon lezen.

20220131 De Vos Blogt 139

Niemand minder dan de enige echte Barbaren-patron zit hier voor mij: hallo Balder! Zo’n 7 jaar geleden stampte je je eigen Gentse branding- en communicatiebureau uit de grond. Hoe kwam je op dat idee?

Ho beste vos, De Barbaren zijn er al sinds de oude Grieken natuurlijk. Wij bestaan sinds 2009 als creatief bureau en sinds 2015 in de huidige vorm als agency met focus op branding en communicatie. Ik ben al sinds mijn studententijd bezig met ontwerpen en met mensen helpen hun verhaal aan de man/vrouw brengen. Eigenlijk is dat doorheen de jaren niet veranderd, alleen de schaal is wat groter geworden.

Je bent dus echt al láng bezig. Als oudste der Barbaren wordt er natuurlijk af en toe eens gelachen met je leeftijd. Je pensioen komt dan ook elke dag dichter en dichter. Hoe zou jij je dagen vullen, eens je Barbaar-op-rust bent?

Af en toe is een understatement maar dat deert me hoegenaamd niet. Gefrustreerde snotapen zullen er altijd zijn. In die zin ben ik ook totaal nog niet bezig met wat een Barbaar-op-rust zoal doet. Sterven die niet in het harnas?

Ik hoor het al, jou zullen ze niet snel weg krijgen uit de Tuinwijklaan. Tijd om het wat persoonlijker te maken. Eén van je, enigszins bizarre, eigenschappen is je hoofd. Meer bepaald de akelige veelzijdigheid ervan. Daan heeft ons al meermaals verrast met enorm realistische photoshop van jouw hoofd op het lichaam van een bekende persoon. Onder meer Britney Spears, koning Filip en jouw persoonlijke favoriet Milo passeerden al de revue. Van waar komt toch die merkwaardige eigenschap?

Hoofden hebben de bizarre eigenschap op plaatsen op te duiken waar je ze niet verwacht. Zo ook dat van mij blijkbaar. Mag ik ook wat suggesties doen? Arnold Schwarzenegger (de originele Conan-De-Barbaar), Keanu Reeves en Al Pacino sméken om mijn hoofd.

"Arnold Schwarzenegger, Keanu Reeves en Al Pacino sméken om mijn hoofd."

20230918 De Barbaren Profiel Website 58 2

Het woord is eindelijk gevallen: Milo. Zoals ik al vertelde in mijn eigen interview, was één van de voordelen van de pandemie de afwezigheid van Milo en zijn kale kop. Een mening die jij naar ’t schijnt ook deelt. Ook de muzikale escapades van Niels Destadsbader, Bazart en Bart Peeters kunnen je niet bekoren. Welke plaatjes mogen het Barbarenkantoor wel vullen?

Vergeleken met de vrienden hierboven kan er mij erg veel bekoren. Bij deze een warm pleidooi voor de terugkeer van de Ecuadoriaanse panfluitspeler! Ik heb trouwens nood aan een nieuwe trui...

Om af te sluiten gaan we het nog even over belangrijke zaken hebben. Er moet natuurlijk ook gewerkt worden! Voor welke opdracht mogen klanten je bellen?

Ze mogen me altijd bellen voor een challenge, een innovatief product wat nog niet in de markt gezet is en waarvoor alles nog mogelijk is: branding, marketing, storytelling… Bel me, Elon!

Dus, hebt ge toevallig connecties met Elon Musk of een opdracht die aan bovenstaande omschrijven voldoet? You know where to find us.