The fox blogs

De vos op date #2

20230915 De Barbaren Profiel Website 99

"Wes Anderson is geweldig! Los van zijn eigenzinnige storytelling is het vooral (uiteraard) het visuele aspect dat mij zo aantrekt in zijn werk."

Compositie en kleur zijn echt twee onmisbare fundamenten in je werk. Het doet me een beetje denken aan die ene grote cinematograaf: Wes Anderson. Toevallig ben je ook een fan van hem. Wat vind je zo goed aan hem en zijn werk?

Wes Anderson is geweldig! Los van zijn eigenzinnige storytelling is het vooral (uiteraard) het visuele aspect dat mij zo aantrekt in zijn werk. Zijn unieke kleurgebruik, de tijdsgeest, de quirky elementen en situaties, de retro typografie en extreme aandacht voor detail. Het is een perfecte mix van beeld en grafiek. Zijn composities zijn totaal anders dan wat je gewend bent van andere filmmakers. Hij omarmt symmetrie en maakt op zijn manier elke scène ongelooflijk gelaagd door de vele details. Zet zijn films op pauze op eender welk moment en je hebt een pareltje van een foto.

Ik denk dat mijn stijl iets meer minimal te noemen is, maar ik ben in grafiek ook altijd op zoek naar de juiste balans tussen alle elementen. Ik hou er ook van om ergens een knipoog in te verwerken, waar dat mogelijk is. Zo’n subtiele elementjes vinden we bij De Barbaren allemaal wel plezant. Maar ik ga met mijn camera meestal veel spontaner en natuurlijker te werk, wat mijn respect voor de uitgekiende stijl van Wes Anderson alleen maar vergroot.

20220131 De Vos Blogt 73

Even over iets anders: vorig jaar, in volle coronatijd, werd je de trotse vader van de blauwogige, grijsharige Juno. Onze liefde voor kippen heb ik alvast met haar gemeenschappelijk. Hoe is het met Juno?

Ondertussen zijn haar blauwe oogjes al verkleurd naar amber en is ze een heel stuk gegroeid. Maar ze is nog altijd even schattig, en denkt dat ze nog een kleine puppy is. Weimaraners worden velcro-honden genoemd, omdat ze je overal achternalopen en constant bij jou willen zijn. Alleen wanneer we gaan wandelen, kan ze niet snel genoeg haar neus achterna. Net als jij kan ze de roep van een duif of Canadese gans niet weerstaan. Er is nog wat werk aan de winkel, maar we hadden ons geen beter kameraadje kunnen wensen.

Ik krijg er spontaan tranen van in mijn ogen. Tot slot stel ik graag nog een vraag over je werk, het moet een beetje serieus blijven hé. Voor welke opdracht mogen klanten een wandeling met Juno onderbreken?

Ik hou van projecten waar we al onze skills mogen gebruiken. Het is heel tof om een merk volledig uit te mogen werken samen met de klant, en elk aspect mee te helpen vormgeven. Het is de max om bijvoorbeeld een shoot te doen voor een product waar we zelf het merk voor creëerden en de hele visuele stijl voor bepaalden. Nadien komen die foto’s dan weer op de website en in allerlei drukwerk waar we ook weer ons ding mee kunnen doen. Qua onderwerpen wek je mijn interesse als het over food, fashion of sport gaat. Een mooie creatieve mix dus!

Sander heeft voor u nu geen geheimen meer. Wilt ge hem graag eens vergezellen tijdens een wandeling met Juno, slide dan in het contactformulier.

En anders zijn er de geheimen van Elinor, die ik in 'de vos op date #3' uit te doeken doe. Minstens even goed.